jueves, 1 de noviembre de 2007

difunt y vivos




Hoy es 1 de Noviembre; Dia de todos los Santos, Dia de Difunts, Dia de Muertos(acá)... aunque aqui en realidad la fiesta duracasi tres dias. El 1 y 2 son casi los dias de fiesta más importantes del pais. El 1 se recibes a los niños, infantes, chamaquitos muertos que vuelven a casa. Allá se quedán con la familia que hace dulces; tamales y pan de muertos con los que invitan a los transeuntes. Alas doce del dia 2 los chamaquitos difuntos marchan y entonces se recibe a los adultos. Aestos se les acompaña al cementerio (panteon), donde realmente se hace una gran fiesta para recordarles con alegria y despedirse de ellos hasta el año que viene. Pienso que se podría aprender mucho de la forma que la gente tiene acá de afrontar la muerte.


Por lo demás, seguimos descansando, nadando y relajandonos aunque ya miramos de reojo al por venir, como la mayoria sabeis el próximo destino es San Cristobal, y las doce horas que se necesitan para llegar. Os cuelgo unas fotos del Panteón de Puerto Angel;que lo dejaron relindo para Difuntos y otra de la puesta de sol desde la playa de Zipolite... ESPECTACULAR!!!!!!!

5 comentarios:

Anónimo dijo...

¡Andale manito! Aqui todos los Santos y difuntos.. comiendo "panallets y frutos secos" ...buscando setas... y disfrutando del buen tiempo.. ¡que! ¿que no?.. Ahora si que os estamos dando envidia. jajaja.
¡Cuidaros mucho! Besos desde Eivissa.

Anónimo dijo...

ke pedo gueyes se ve que se la estan pasando de huevos sigan marchando por estas tierras y les mando muchos saludos y recuerdos de rosa.

salud y virtud¡¡¡¡

ELVIS...
...ENTE

Anónimo dijo...

Compte a si paseu per Tabasco. Noticia de Vilaweb:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2614767

Suposo que ja us heu assabentat millor que nosaltres aquí...

Salut.

*Raül*

DISSABTE, 03/11/2007 - 06:00h

Les inundacions al sud de Mèxic deixen 800.000 sense sostre
Tots els efectius de la força aèria treballen per rescatar els milers d’aïllats · L’aiguat ha inundat el 80% de l’estat de Tabasco

Els efectius de la força aèria mexicana proven d'evacuar amb barques i helicòpters els milers de persones que han quedat aïllades a l'estat de Tabasco, al sud de Mèxic, a causa de les inundacions. Els aiguats han deixat vuit-centes mil persones sense casa, i les autoritats temen que l’aigua entollada propagui malalties. El governador de Tabasco, Andrés Granier, ha assegurat que s'ha malmès el 100% de la collita a l'estat, i que el 80% del territori ha quedat negat.

'Nova Orleans va ser poc comparat amb això', ha subratllat Andrés Granier. En aquesta pàgina del rotatiu mexicà Excelsior, podeu veure imatges i vídeos de les inundacions a Tabasco.

Màxima alerta, per més pluges

A tot això, l'estat de Tabasco és en màxima alerta, atès que, segons les previsions meteorològiques, continuarà plovent amb força a la zona durant el cap de setmana.

A l'estat mexicà de Chiapas, limítrof amb el de Tabasco, les pluges també han afectat cent mil persones.

Els aiguats a Mèxic, però, no tenen res a veure amb la tempesta tropical Noel, que ja ha deixat més de cent mil morts al Carib, i que ara s'acosta a Florida com a huracà de categoria 1.

sergicollnin dijo...

hey ELVIS!! k bien k la estamos pasando tio... gran pais el tuyo!! ahora estamos por Chiapas...tenias razon, San Cristobal es super turístico... (k le vamos a hacer...) un abrazo!!

sergicollnin dijo...

Hey Europeu decadent!! Com van les coses per la Meridiana?? No et preocupis que ja ens hem informat dels aiguats de Tabasco, pero a Chiapas nomes ha tocat als municipis del nord, estem fora de perill.... Merci per la info!!!
Una abraçada nen!!