lunes, 24 de marzo de 2008

les línies de Nasca











Despres del vol en avioneta que vam fer l'Andres i jo de Panama ciutat fins a Puerto Obaldia, pensava que ja no tornaria a volar fins el vol transoceànic de tornada al Vell continent. Però la curiositat i la petició del gran comentarista d'aquest blog, en Raul, m'han fet volar de nou i amb un trasto petit, petit, petit!! La gràcia de volar costa en temporada alta i al canvi, uns 30 euros. Us semblara econòmic, pero acostumat al que valen aqui les coses em sembla tota una fortuna...Bé el cas es que vas fins a una mena d'aeroport que hi ha a pocs quilometres de la ciutat de Nasca i allà t'enbarques en una d'aquestes coses petites (5 passatjers)i vaig tenir la sort d'anar de copilot!! La veritat es que volar amb una vespa d'aquestes és molt divertit, el problema es que l'objectiu del vol es poder observar els dibuixos i es clar, cada vegada que passavem per damunt d'un dibuix d'aquests, el cabrón del pilot es posava a 90º perque poguessim fer la foto... si, les primeres tres vegades es molt entretingut, però ben aviat comences a sentir-te marejat, tan marejat que al final ja no t'importen les linies, ni els dibuixos, ni res, i l'únic que vols es baixar d'allà dalt i posar els peus a terra de nou...
El cas es que aquests dibuixos els va fer la que s'anomena "cultura Nazca", pero no es sap molt bé en quina época ni per a quina finalitat. Hi han teories de tots els colors: Una matemàtica alemana; Maria Reiche, va dedicar tota la seva vida a vagar pel desert de Nazca amb una cinta mètrica i molta paciencia per intentar demostrar que els dibuixos eren una mena de calendari astronòmic. Però la veritat es que la seva teoria fa aigües per tot arreu. Durant els 50/60 es va posar de moda la teoria dels extraterrestres...(sense comentaris). A mi personalment em crida més l'atenció la teoria de que els "nazques" van dibuixar tot això per varies raons: la primera es que tenien molt de temps lliure, o que ho van fer amb molt, moltissim de temps. Es coneix la llegenda de que aquesta gent creien en un deu que volava, llavors: si els seus ancestres havien viscut un temps d'abundancia en una terra fertil, i a ells els avia tocat de viure en un desert, no us sembla que feien aquests dibuixos per a demanar al deu volador que convertis el desert en una terra fertil??? A més, tots els dibuixos representen a animals: micos, ocells, insectes... I pel que fa a les línies que travessen el desert, no podien ser indicadors d'on es trobava un pou d'aigua? o indicadors de llocs concrets? si eren gent que havien de creuar el desert no podria ser que posesin els seus indicadors?? en fi, que es realment impressionant observar aquests dibuixos, pero com sempre, les coses sempre son més senzilles del que semblen...
(ah, per cert, per observar millor els dibuixos millor que cliqueu al damunt de les fotos, així ho podreu veure amb més claretat)

2 comentarios:

Anónimo dijo...

He rigut molt! I de copilot, JUAA, JUA, JUA! Molt bé titu, molt bé...

Quan tornis per BCN et convido a un Lambrusco fresc. Que per descomptat que NO costarà 30 €.

Salut i recupera't del viatge...

PD: El darrer repte...

A Buenos Aires, fes alguna foto en algun local de tango. He dit Tango... Qui s'enrecorda d'aquelles fantàstiques pilotes de futbol del mundial Argentina'78? I d'aquells milicos de merda de la triple A?
També cal una foto de la "Plaza de Mayo".

Salut company! I cuida't.

Anónimo dijo...

Sapigueu que 2 setmanes despres 5 francesos van morir en un accident d'avioneta en un vol turistic com el que vaig fer jo.... sense comentaris.

Sergi